Använd banangrädde till tårtan
De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med smak från banan har flera användningsområden och eftersom den är helt fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.
Banan har söt smak, det vet vi alla. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande böjd. Bananer är synnerligen roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Aromhusets gräddarom med smak av banan är verkligen inget undantag. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten skarp arom från banan utan att kännas syntetisk och dessutom färgar den grädden klart gul.
Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan alternativt som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns hotande risk att man råkar slicka i sig lite för mycket av den smaksatta grädden innan den tillförs på tårtan. Det medför förstås ingenting för varje flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir många tårtor, det.
Självfallet har gräddaromerna fler användningsområden än endast till grädde. De flesta gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan tippas bli en färsk favorit till just detta ändamål. Det blir betydligt lättare att få barnen att intaga hälsomedveten, naturell yoghurt utan konstiga tillsatser ifall den har gul färg och arom från banan.
En flaska gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver drygt 1,5 ml arom för ultimata verkning. Man kan ta mindre om man önskar ha lite mildare arom och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock leda till aningen konstig eftersmak.
Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir fullständigt grön i kulören. Alla är riktigt delikata men jordgubbe och banan delar förmodligen ändå första placering vad gäller nytta.
Vill man producera hemmagjord glass är dessa aromer fantastiska smak- samt färgsättare. De går även att kombinera för att få till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en klass för sig själv med en aning mer exotisk smak och oerhört dynamisk grön färg.
Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man därtill blandar smakerna lite så är det möjligt att få fram alla lika kulörer man önskar, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!
Är man nyfiken på att undersöka Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man vill dosera mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.
Eftersom att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så söker de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv göra fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.